Варненския свободен университет Черноризец Храбър“ организира форума Кръговата икономика – приоритет

...
Варненския свободен университет Черноризец Храбър“ организира форума Кръговата икономика – приоритет
Коментари Харесай

Варненският свободен университет е домакин на форум за кръговата икономика

Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “ организира форума „ Кръговата стопанска система – приоритет на идващия програмен интервал на Европейски Съюз “. Сред специфичните посетители на събитието е Джордж Кремлис, почетен шеф на Генерална дирекция „ Околна среда “ на Европейската комисия, под чийто патронаж се осъществя магистърската стратегия „ Кръгова стопанска система “ и Яанченг Мао, шеф отдел " Образование " в посолството на Китай в България.

Президентът на Варненския свободен университет проф. Анна Недялкова ще показа плана „ Иновативно обучение за стопански напредък и обществено приобщаване “.  Част от плана са основаните новаторски магистърски стратегии в региона на кръговата стопанска система, предприемачеството, киберсигурността, Data Science и интелигентните системи за сигурност.

Във фокуса на форума попадат проектът за деяние на Европейски Съюз в региона на кръговата стопанска система, отпадъците като различен суровинен и енергиен запас и положението и проблемите на преработката на боклуци. 

В събитието ще се включат регионални шефове и кметове от областите Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Монтана, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Търговище, Шумен и Ямбол.

Форумът ще сложи началото на единствената в България магистърска стратегия „ Кръгова стопанска система “, която се осъществя с поддръжката на Генерална дирекция " Околна среда " на Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите. 

Интервю с проф. Анна Недялкова чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР